Дори нещо привидно примитивно като варенето на яйца  може да

...
Дори нещо привидно примитивно като варенето на яйца  може да
Коментари Харесай

Поливайте с това цветята си и у вас ще стане ботаническа градина

Дори нещо видимо примитивно като варенето на яйца  може да бъде в страхотна изгода за вашата градинка у дома.

Лабораторните техници от Университета в Бирмингам, отдел по медицински науки, са проучили деликатно химичните реакции, които протичат по време на подготовката на яйцата. Експертите заключиха: водата не би трябвало да се излива след варенето на яйцата !

Свойства на водата след варене на яйца

Черупките на яйцата са 90% калциев карбонат . Съдържа още 27 детайла, в това число фосфор, флуор, мед, силиций, цинк. При варене на яйца водата се насища с калциеви йони и други микроелементи.

Калциевите йони са толкоз незначителни, че елементарно могат да влязат и да изоставен органичната клетка. С появяването си те провокират химични реакции в клетката със синтеза на хранителни субстанции.

Това свойство на водата след варене на яйца е изключително скъпо за производителите на цветя. В хода на наблюденията химиците са открили, че такава вода усилва скоростта, с която растенията получават зелена маса 10 пъти! Разсадът е по-устойчив на вредители и заболявания.

В допълнение към прякото стимулиране на растежа на растенията , водата след варенето на яйцата оказва помощ да се поддържа киселинността на почвата в диапазона от 5,5–6,5 рН . Това е значимо, защото неутралната среда обезпечава на растенията оптимални условия за асимилиране на питателните субстанции.

Как се употребява вода след варене на яйца

След като приготвите яйцата, изсипете бульона в обособен съд и незабавно напълнете яйцата с ледена вода, с цел да улесните отделянето на черупката. Охладете яйчния бульон и използвайте за поливане и напръскване на стайни растения денем.

Растенията с недостиг на калций се виждат лесно : листа със сухи връхчета и кафяви петна. Издънките порастват постепенно с дребни листа.

Яйцата са безусловно артикул без боклуци. Черупките са натурален източник на калций и ефективно и новаторско лекарство за алергии . Но мембраните на яйчната черупка са асистент при лекуването на ставни болести.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР